Pikaohjeet tämän blogin kirjoittajille:

- Käytä aina tunnisteen etuliitteenä 11, esim. 11valmiit, 11esittely jne.
- Käytä yhtenä tunnisteena aina 11OmaNimesi, esim. 11MariJ
- Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
- Erota tunnisteet pilkulla, esim. 11MariJ, 11valmiit

Kysymyksiä varten tavoitat apuemon sähköpostilla marska_77 (at) yahoo.com

19. helmikuuta 2007

Kesken


Tietääköhän joku miltä vuosikymmeneltä kuvan mukainen helmi on? Helmi on mummin varastoista peräisin (jotka perin kun mummi muutti palvelutaloon ja neulominen oli taas jäänyt jo aiemmin). Lanka on siis Novitan Kisa, mulla oli sitä 6 vyyhteä, painona mun vaakan mukaan yht. n. 550 g. Vyötteessä sanotaan "Kauppapaino n. 100g, Vahvuus 3/3/16, Puikot 3-4". On aika karkean tuntusta. Oletan että 100% villaa, mutta vyötteessä ei sanota mitään. Nyt on langasta tulossa jo aiemmin mainitsemani bolero. Aloitin ihan villillä seikkailumielellä. Hihat on valmiit, nyt pitäsi sitten päätellä ja kavennella, tehdä molempiin puolikas selkäkappale ja silmukoida ne yhteen ja sitten vielä vähän säätöä. Saapa nähdä mitä tulee.

Toisena tulossa virkattu kassi. Paloja on paljon, yhdistelinkin jo, mutta taitaa mennä purkuun ja ompelen kassin aihion, johon sitten ompelen tilkut kiinni. Mietinnässä vielä.

Lisäksi pohdin erästä ikuisuustoppia, valmiina helmasta jonnekkin navan ja rintojen puoliväliin. Lankana jotain liian ohutta mummin varastojen puuvillaa. Ei oikein jaksa innostaa, mutta ehkä sitten niiden bonusgrammojen ja valmistumisen toivossa jaksaisin loppuun. Mutta bolero ensin.

1 kommentti:

liina kirjoitti...

Arvelen, että Kisa-lanka on 1970-luvulta ja vielä alkupuolelta vuosikymmentä.