Pikaohjeet tämän blogin kirjoittajille:

- Käytä aina tunnisteen etuliitteenä 11, esim. 11valmiit, 11esittely jne.
- Käytä yhtenä tunnisteena aina 11OmaNimesi, esim. 11MariJ
- Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
- Erota tunnisteet pilkulla, esim. 11MariJ, 11valmiit

Kysymyksiä varten tavoitat apuemon sähköpostilla marska_77 (at) yahoo.com

10. helmikuuta 2007

4 kaloria kulutettu


Calorimetry on aikas hauska ohje. Tein samantien neljä niitä. Yhden jollekkin pienipäisemmälle kuin minä, kaksi eriväristä itselleni ja yhden äidilleni. Kaikissa lankana 7 veljestä, punaista (alunperin ihan kirkas punainen, elintarvikevärikylvyn jälkeen jännä tummahko lämmin punainen, kuva ei kerro totuutta)ja mustaa. Ohjetta sovellettu vaihtelevasti, pienimmässä 80 silmukka, isommissa 100 ja kerrokset vaihtelevat. Piti tehdä langan määrän mukaan. Ainii, tärkein, lankaa kului yhteensä 110 g, huimalla vaa'allani olisi tuhoon tuomittu yritys punnita noita yksittäin.

Ihastuin jonkun blogissa näkemääni boleroon, sellainen upea valkoinen, pitkät hihat, taisi olla pääasiassa sileää neuletta, eteen tuli "kaarrokkeet" joissa joustinneuletta ja toisin kuin yleensä, ne oli tehty kokonaan pyörönä (?). Taisi olla villainen. Muistaakseni tehty jonkun nettiohjeen mukaan. Jos joku näiden liian myöhään kirjoitettujen tuntomerkkien pohjalta saa päähänsä jonkun kuvan ja vielä muistaa mistä sen löytää (toisin kuin minä, olen kolunnut sen jälkeen läpi tuhottomasti blogeja tuloksetta) niin olisin kovin kiitollinen vinkistä. Halusin kuluttaa lankojani samanmoiseen.

4 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Olisko etsinäsi taikajakku? Novitan kitisivuilta löytyy ohjeet siihen. Muitakin samanlaisia on lukuisia, bolerot ovat olleet viime aikoina suosiossa.

Pelagia kirjoitti...

Minä tein tyttärelleni vähän samantapaisen boleron ilman mitään ohjetta. Tein ensin ns. hihattimen - aloitin neuloa toisesta hihansuusta, lisäilin sopivasti hieman silmukoita kyynärvartta kohti edetessä ja siinä vaiheessa, kun tulisi selkäosa. Vastaavasti kavensin sitten jatkaessani selkäosan jälkeen ja päättelin silmukat toiseen ranteeseen. Näin sain (melkein) suorakulmaisen kappaleen. Ompelin hihasaumoja kainaloon asti kiinni, ja sen jälkeen poimin silmukat muodostuneen aukon reunasta ja ryhdyin neulomaan 2o, 2n joustinta. Vaihdoin pari kertaa suurempiin puikkoihin ja loppuvaiheessa lisäsin vielä aina yhdet silmukat 2o-kohtiin, joten viimeiset kerrokset olivat 3o, 2n -joustinta. Bolerosta tuli varsin onnistunut, tyttäreni on sitä tykännyt käyttää kovasti. Ajattelin jossain vaiheessa tehdä samanlaisen itsellenikin.

punanen kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, Novitan taikajakku on muuten kiva, mutta haluaisin lyhyemmän. Pelagian ohje kuulostaa sellaiselta kuin haluan, mutta vähän arveluttaa yrittää alkaa laskeskella miten minun langallani ja mitoillani pitäisi tehdä. Tai ehkä sitä pitää olla rohkea ja alkaa kokeilemaan. :)

Iona kirjoitti...

Laitoin kalorit.. eiku grammat muistiin.