Pikaohjeet tämän blogin kirjoittajille:

- Käytä aina tunnisteen etuliitteenä 11, esim. 11valmiit, 11esittely jne.
- Käytä yhtenä tunnisteena aina 11OmaNimesi, esim. 11MariJ
- Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
- Erota tunnisteet pilkulla, esim. 11MariJ, 11valmiit

Kysymyksiä varten tavoitat apuemon sähköpostilla marska_77 (at) yahoo.com

28. helmikuuta 2011

Lanka loppui! :)

Täällä on saatu virkattua vielä viimeiset hamsterigrammat, eikä mennyt edes tiukille, kun ennen kymppiuutisia oltiin jo valmiina. :)




Sytomyssyjä, joista kaksi lasten ja yksi aikuisen kokoa, lankana Novitan Puro Batik. Moniväriseen lasten myssyyn lankaa meni 28 g, sinikirjavaan lasten myssyyn 41 g ja sinikirjavaan aikuisten myssyyn 53 g.

Lankahamsterikuukauden alkajaisiksi asetin itselleni vaatimattoman tavoitteen tuhota kuukaudessa koko lankavarastoni loppuun. Ja näin kävi, sillä kulutusta tuli tälle kuulle 2273 grammaa, eikä yhtään lankaa jäänyt lankakopan pohjalle enää pyörimään! :) Tai no, jäi sinne noin 5 kpl sellaisia 5-10 cm langanpätkiä, mutta sitäkin langanpätkälaatikkoa jouduin verottamaan esimerkiksi tänä iltana, jotta sain näihin sytomyssyihin kiinnitettyä koko- ja pesuohjelaput. :) Meillä ei langanpätkiä heitetä koskaan roskiin, vaan talletetaan juuri tähän langanpätkälaatikkoon, josta sitten otetaan tarvittaessa. Vaikka ei siellä todellakaan niitä pätkiä paljon ole, kun olen niin tehokas käyttämään langat viimeistä senttiä myöten itse projekteihin. ;) Näissäkin myssyissä on noita kukkia juurikin siksi, etten halunnut jättää mitään nöttösiä jäljelle. :)

Joku tietysti ihmettelee, mikä se semmoinen lankahamsteri on, jolla on niin vähän lankaa, että saa sen kaiken neulottua tai virkattua kuukauden aikana. No, minullahan on ollut reilun kahden vuoden ajan tiukka lankalaihis, jostain 18 kilosta lähdettiin, ja painoa on tiputettu vähitellen. Lankaostokset ovat olleet näiden vuosien aikana hyvin maltillisia. Viimeisimmän lankaostokseni tein viime lokakuussa, jolloin käsityömessujen jälkeen päätin, että tähän taloon ei tule uutta lankaa, ennen kuin kaikki entiset on kulutettu. Ja nyt on se tilanne, että huomenna aion mennä lankaostoksille klo 8.00., kun meidän lähiön ruokakauppa avaa ovensa! :) Arvatkaa muuten, olenko jännittänyt tämän kuukauden ajan, mahtaako lanka riittää... onneksi tuota kirjavaa myssyä joutui purkamaan pariin otteeseen melkein alkutekijöihinsä, muuten olisi tullut tänään tekemisen puute! :D

Kiitän jo tässä vaiheessa hamsteriseurasta teitä kaikkia, mutta palaan huomenillalla apuemon ominaisuudessa raportoimaan tämän blogin lopputulokset, kiitellään sitten vielä uudestaan ja paremmin! :)

Grammojen tuplaus


Tässä vielä viime viikon aikaansaannokseni: lippis käsinkerätystä langasta 200g, kolme lippamyssyä 194 g, kaksi patalappua 114 g ja kaksi pipoa 87 g. Näiden lisäksi kolme purkin kannen koristekukkaan 3 g ja heijastinperhonen 21 g. Yhteensä siis 12 projektia ja 619 g. Lisäksi purin n. 300g helmikuussa aloitettua puseronhelmaam, kuna lanka ei olis riittänyt ja malli oli muutenkin väärä. Esittelen töitä blogissani lähiaikoina.

Kiitokset kaikille kanssahamstereille. En lupaa ottaa uusiksi ensi vuonna :-).

Punasen viimeiset grammat

357 ja 23

Eiku piti mun muutakin kertoa. 357 grammaa on Novitan Linneasta virkattu kassi. Siihen meni aikalailla kaikki kyseistä lankaa luonnonvalkoisena. Langanpäät on päätelty eli virkkausvalmis on. Enää kaipaa vähän höyryrautaa ja vuorikangasta. Ja kuvaamista.

23 grammaa on virkattu peittotilkku mun kasvivärjättyjen lankojen peittoon. Senkin kuvaan huomenna. Siis tilkun, en peittoa. Rekvisiitaksi voin ottaa muitakin tilkkuja.

Ei kovin kummoiset suoritukset aiempiin vuosiin verrattuna. Selittelen sitä a) töillä (tein ihan ylitöitäkin) b) rannekivulla c) tällä:
Se esittää meidän talon seinää. Talopaketti saapui sopivasti hamsterikuun piristykseksi ja enhän mäkään ole raaskinut poissa raksalta pysyä. Yksi lauantai meni ennen paketin tuloa lumitöissä.

Huomenna sitten niitä kuvia virkkauksista. Kiitos seurasta! Tuloksena oli kuitenkin yli puoli kiloa neuleita/virkkauksia jotka ilman hamsterikuuta olisi jäänyt tekemättä. Punainen liivi on ollut ykkössuosikki helmikuun vaatteissa! Ja nyt voi mennä silmät auki lankakauppaankin. Viimeks yritin pitää silmät lehdissä ja keskustelukaverissa.

Viimeiset grammat

Eipä tässä enää mitään ehdi lisää tehdä, joten ilmoitan viimeiset grammani:

kaulaliina 126g
pipo 69g
pipo nro2 74g
kissanlelu 10g

Mimmin tunika

Tyttärelle tunika maailman kamalimmasta langasta :D
Eli lankana Novitan Malibu, kulutus 420g.
Tarinaa blogissani enemmän...
Ja vielä yrittää jaksaa, vuorokautta melkein kolme tuntia jäljellä :)

Sylvi

Lopetetaan sillä neuleella jonka tekemisen aloitin ekana. Eli Sylvi. Oi ihana Sylvi!
Muutin aavistuksen hihoja, kun en niistä manseteista (cuffs) välittänyt - ja korvasin ne ihan helmineuleella - muuten pitäisi olla hyvin lähelle ainakin ohjeen mukaan neulottu tuotos.
Ei tällä ohjeella saa muuta kuin mielettömän hienon takin - kannattiko ehkä kenties purkaa se utarepaita ja käyttää langat tähän? :-D (olen ehkä hieman yli-innoissani tästä neuleesta -mutta se sallittakoon - täällä menee hermo ja terveys kun on sairastupavahtina parille noista mukeloista. ... ilot on revittävä pelkästään neulomisesta, kun minnekään ulos ei nyt pääse)
Lankaa meni tasan 1200g! (onneksi löysin ne extra-kerät varastosta - meinas päästä muutama ärräpää, kun puretun puseron lanka loppui ennenkuin olin aloittanutkaan huppua...)

Pääsin tavoitteeseeni ja ylikin. Lankaa kului vähän yli 3kg joka on toistaiseksi oma ennätys. Tätäkin tärkeämpää oli kokemus sinänsä. Se, kun sai ihastella ja välillä ihmetelläkin teidän ihanien kanssaneulojien aikaansaannoksia. Erittäin inspiroivaa! Innostuinkin vihdoin kokeilemaan huovutusta koneessa - ja poimimaan virkkuukoukun käteen pitkästä aikaa - ja käyttämään lankoja, joista en uskonut tekeväni mitään järjellistä ainakaan piakkoin... ja nautin täysillä tekemisestä. (mikä tuli enempi kuin tarpeeseen) Oli aivan yhtä ihanaa vääntää Sylviä suoraan ohjeesta kuin antaa pipojen syntyä itsekseen ilman mitään mallia. Nautin. Kiitos siitä.

Kiitokset kaikille teille rakkaat neulojat ja iso kiitos apuemo Marille - joka on saanut rustailla numeroita ihan tosissaan:-) Ja tietysti Kristelille kiitokset koko hamsteroinnin alkuunpanijana.

Tämä hamsteroija vetäytyy nyt sohvannurkkaan neulomaan pientä ihanaista kaulakorua (tai rannekorua - kattoo kumpi tulee) ja huomenna alkaa miettiä miten nämä kaikki työt saisi päivitettyä myös omaan blogiin.
Adios!

Viimeiset työt


Ehdinpäs vielä saada valmiiksi pari pikku työtä: Junasukat Kielosta (50g) ja tiskirätti Allinosta (20g).

Kiitos Apuemolle ja Päähamsterille! Toivottavasti tämä kiva "projekti" jatkuu ensi vuonna.

Loppurutistus


Ensimmäistä kertaa neuloin näin paksusta langasta villatakin ja tuli samalla myös nopeusennätys. Neljä vuorokautta rutistusta ja tuloksena päänsärky ja selkäjumi. Sekä Iced Knittystä. Lankana Mambo ja puikot upouudet 7mm KnitProt 150cm kaapelilla. Aloitin 80cm Novitalaisilla ja olispa jäänyt tekemättä liian lyhyellä ja jäykällä kaapelilla. Erityisesti tuo kaulus vaati pitkän kaapelin, ehkä 120 senttisillä olisi voinut pärjätä.

Kulutus 800g! Ekaa kertaa hamstereissa yli kilon, mutta aiemmin on paksuin lanka ollut varmaan jotain seiskaveikan paksuista. Tällä tahdilla jos olisi koko hamsteroinnin mennyt, olisi saanut 5,6kg rikki! :D

Kiitos Marille apuemoilusta, tässä blogissa oli mukavan kannustava tunnelma ja tietysti myös Kristelille kiitokset järjestämisestä!

lähes viimeisiä viedään....

valitettavan huonoja kuvia näistä tänään valmistuneista - mutta koittakaa kestää.

Bolero vanhimmalle tyttärelle Wendyn supreme cotton DKsta ja Louisa hardingin Glistenistä. Lankaa kului yhteensä : 140g.

Leveä musta huovutettu vyö itselle - (sori ihan kamalan heikko kuva.... yritän ottaa sitten aikanaan omaan blogiini parempia - ja Todellakin Pävänvalossa....) Langankulutus 139g.

Hieman retrohenkinen Palmikkopipo tupsulla 85g.

ja pipolle pariksi palmikkokaulaliina virkatuin reunuksin 192g.
Pipo ja kaulaliina neulottu tosi makeesta laama/alpakka/islanninvilla langasta jonka sain muutama vuosi sitten Secret pal lankavaihdossa.
Yhteensä siis 4 projektia lisää ja 556 grammaa. (jos oikein laskin...)

Miinan viimeiset grammat :)

Hyvin on sujunut hamsterikuu, mitä nyt yöunista on joutunut vähän tinkimään! ;D Kun melkein joka ilta olen innostunut neulomaan liian myöhään...Lankavarastot ovat laihtuneet yli 1,5 kg ja tosiaan uusia ideoita syntyy koko ajan vanhoista langoista! ;D Kiitokset apuemolle ahkerasta ja hyvästä työstä apuemona! =) Yhdet lapaset jäi hamsterikuusta kesken ja tod. näk. niihin palaan syksyllä...Paljon jäi tosiaan ideoita, mitä piti tehdä; Palmasta haalaria vauvalle, lapaslangat odottelee korissa ja vauvan norjalaispipoa piti tehdä, mutta paljon sain myös tehtyä, joten kohti uusia käsitöitä! =)

Viikonlopun aikana sain valmiiksi villahousut, nämä ovat pojalle 3 vee, mutta menevät myös tytön 6-vuotta jalkaan! ;D Lanka 7 veljestä lankaa ja malli omasta päästä, paino 162 g!


Perjantaina sain tytön oranssit sukat neulottua, mutta päättely jäi tälle päivälle...Varsi Nallea ja jalkaosa 7veikkaa. Pikkusukat tein vielä eilen toisen ja tänään toisen, nekin 7 veljestä lankaa ja yhteispaino 70 grammaa!



Sitten lopuksi parin viikon bussineulomiset, isoäidin neliöitä 24 kappaletta ja painoa 50 grammaa, nämä ovat Pirkkalankaa, eli vaivaiset 2 grammaa tarvitsee per neliö! ;D Mun viimeset grammat yhteensä 282 ja projektejä 27!

Se o loppu ny!

Viimeinen eli 15. projekti on kaulaliina, joka nieli kaikki varastossa olleet Novita Ainot. Kulutusta 386 grammaa (Yhteensä 1787?). Jos muistan oikein, sain valmiiksi enemmän projekteja ja kulutin enemmän lankaa kuin aiempina vuosina hamstereissa. Paksut villalangat ja mohairit mahtuvat nyt siihen pienempään laatikkoon, mikä oli tavoitteenakin.
Langat oli kaikkiin projekteihin ostettu 1-10 vuotta sitten eikä niistä mistään tullut mitään sellaista, mitä ostaessa olin suunnitellut. Osan olin jo kuvitellut mahdottomiksi tai toivottomiksi, mutta toisin kävi.
Eilen kävin jo vilkuilemassa netti-lankakauppoja, mutta mikään ei huudellut kutsuvasti. Sen sijaan Etsyn kehruukuidut huhuilevat jo sangen äänekkäästi. Oma palkinto itselle onkin se, että saan ostaa loppuvuonna helmikuun grammojen verran ihania kehrättäviä.
Kiitokset kivasta hamsteroinnista kaikille! Ensi vuonna uudestaan.

Rusinan viimeiset grammat

Minun viimeiset hamsterikuun työni ovat valmiit. Huovutetut tossut Pirtin 2-säikeisestä hahtuvasta ja 7veikasta, 116g.



Huovutetut lapaset Patons Classic Merino Woolista, 82g.



Yhdet sukat ovat puikoilla, mutta eivät tänään valmistu. Täytyyhän sitä jotain tekemistä olla maaliskuullekin... ;)

Olen todella tyytyväinen hamsterikuuhuni: Käytin sellaisia lankoja, jotka ilman hamsterikuuta olisivat edelleenkin lankalaatikkoni täytteenä. Tein sellaisia neuleita, joille on tarvetta, mutta ilman hamsterikuuta olisivat vieläkin neulomatta. Löysin monta uutta, mielenkiintoista blogia. Sain monta uutta ideaa. En repsahtanut edes viimeisenä päivänä, vaikka kauppareissulla kävinkin tutkimassa paikallisen lankakaupan valikoimaa. Aika hienoa.

Kiitokset kanssaneulojille, apuemoille (erityisesti omalle Marillemme) sekä ylihamsteritar Kristelille! Vuoden päästä toivottavasti uudestaan?

Nuttu ja sukat

Sain viimein neulotuksi suunnittelulistalta pois nutun. Ohje on Pirkko Tuppuraisen nuttuohje, sillä erotuksella että loin alkuun tuplamäärän silmukoita ja käytin pyöröpuikkoja kainalokorkeuteen asti. Tuli vähän vähemmän kasattavaa ja pystyin paremmin arvioimaan käytettävissä olevan langan määrää. Lankoina kaksi keränloppua Nallea. Painoa valmiilla nutulla on 72 grammaa.

Nutun lisäksi olen saanut valmiiksi villasukat kummipojalle. Lankana on raidallinen 7 veljestä ja koko 41-42. Painoa valmiilla sukilla on 111 grammaa.
Sukkalangasta tuli tehtyä myös yksi neulosputkikukka, painoa 6 grammaa.

Löysin viime viikolla siivotessa valkoisen puuvilla-sekoite kerän, josta ajattelin tehdä sukuun tulossa olevalle kesävauvalle kypärämyssyn. Sain myssystä neulotuksi 5/6 ennen langan loppumista. Myssyntekele on nyt purettu tataisin kerälle odottamaan josko löytäisin jemmasta lisää samaa lankaan (varastoissa ollut valkoisen lisäksi myös vaaleanvihreää ja vaaleanruskeaa).

Pieni muna, iso sielu :)

Perjantai-illan kymppiuutisten kevennyksenä oli juttu turkulaisesta naisesta, joka oli virkannut Munamiehiä lapsilleen. Oivalsin, että tässäpä onkin hyvä idea kuluttaa luonnonvalkoinen 7 veljestä -keräni loppuun. Ainoaksi ongelmaksi tuli se, ettei ollut mitään sopivaa ihonväristä lankaa pääksi, ja lankakaupoillehan ei saanut lähteä, mutta täytyi käyttää luovuutta, tässä tapauksessa teetä. :) Päiden väri on siis saatu kylvettämällä niitä teessä ennen täyttämistä ja kiinniompelemista; ja koska oli hieman kiire saada valmiiksi, eikä voinut odottaa värjättyjen päiden kuivumista, niin hiustenkuivaajalla oli töitä. ;)


Ensin valmistui lauantaina kuvan oikeanpuoleinen, jonka meidän kuopus nappasi itselleen. Heti perään vasemmanpuoleinen, joka vietiin sunnuntaina lasten serkkupojalle. Lankaa meni 36 grammaa per muna eli yhteensä 72 g näihin kahteen.


Matkalla sunnuntaiaamuna bussissa valmistui kolmas vähän pienempi, jonka kuopus myös halusi omia. Tähän meni 16 g lankaa.


Viimeinen 6 gramman nöttönen kului tähän pikkuruiseen avaimenperään, joka pääsi koristamaan miehen reppua.

Tässä näkyy vähän kokoeroa Munamiesten välillä. Yksi puuttuu siis kuvasta, koska se ehdittiin jo käydä viemässä uuteen kotiin, mutta neljään munaan riitti siis se lankakerä. Yhteiskulutus näillä neljällä 94 grammaa. :)

Viimeinen päivä!

Nyt alkaa sitten viimeinen vuorokausi hamsteritaistoa! Hamsterikisaan mukaan laskettavien töiden langanpäät tulee olla pääteltyinä ja muutenkin viimesteltyinä puoleen yöhön mennessä. Aikaa raportoida on tiistai-iltaan 1.3. saakka; teen tämän blogin osalta viimeisen raportin noin klo 22, eli ilmoitelkaa grammat siihen mennessä mukaan!

Edit: Tarkennan vielä, että pyrkikää mahdollisimman moni raportoimaan grammanne tänne jo maanantai-iltaan mennessä, eli heti kun tiedätte, ettei lisää grammoja ole enää tulossa. Tuo tiistai-ilta klo 22 on ehdoton takaraja, jonka jälkeen tulleita grammoja ei enää lasketa mukaan! Jos raportointi ei onnistu syystä tai toisesta tänne blogiin, voitte vaikka ilmoittaa ne minulle sähköpostitse (osoite blogin yläreunassa). Kiitos! :)

Iloista loppukiriä viimeiseen hamsteripäivään! :)

t. Apuemo-MariJ

27. helmikuuta 2011

Viimeisiä valmiita

Onkohan tässä nyt hieman loppukirin makua :) No kun en reissujen vuoksi aina viitsinyt raahata mukana suuria määriä lankaa, aloitin aina uuden työn ja viikonlopun aikana olen sitten viimeistellyt niitä.

Ensimmäisenä pari kokeilua isöäidin neliöstä, lankana seiskaveikka ja painoa 27 g yhteensä. Näitä olisi tarkoitus jatkaa ja tehdä kaverin syntyvälle ttölle peitto lahjaksi. Onneksi aikaa on vielä toukokuulle.

Seuraavana valmistuivat polvisukkien langanjämistä kokoa 23 olevat sukat tytölleni, lankaa kului 57 g. Nyt voi sitten äiti ja tyttö pistää samanväriset sukat jalkaan :)

Näistä sukista olikin jo aikaisemmin postaus, mutta tässä vielä kuvan kanssa.
Alennuskorista ostetusta Temposta syntyi omalla mallilla pipo, joka kerrankin sopii omaan päähän hyvin. Tätä tulee varmasti pidettyä paljon. Lankaa kului kokonaiset 63 g.
Sitten vielä viimeisenä pöllöneule ylhäälä alaspäin neulottuna. Tällä tavalla tulee varmasti tehtyä jatkossakin neuleita, kun inhoamiani saumoja ei ollut yhtään. Lankana Novitan villa/bambu ja lankaa kului 124 g. Malli ei ollut yhtään innostunut sovittamisesta ja uudestaan en lähtenyt kiusaamaan lankojen päättelyn jälkeen.

Yhteensä siis uusia töitä 5 kpl ja painoa 271 g. Tässä olivat minun osaltani kaikki hamsterikuun työt. Lähden huomenna aikaisin työreissulle ja totesin, että sinne en ota pääteltäviä mukaan. Tavoite puolesta kilosta tuli saavutettua, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen kuukauteen.

keväinen jakku

Sain valmiiksi keväisen vihreän jakun vanhimmalle tyttärelle.
Langankulutus 283g.
lisäspeksit blogissani.

26. helmikuuta 2011

Vadelmaisia

Täällä valmistui eilen perjantaina vadelmaisesta vironvillasta yhtä jos toistakin:


Revontuli-huiviin upposi 240 grammaa, kun tein pari mallikertaa ohjetta suuremman.


Jämälangasta virkkasin kukkasen jota aion käyttää huivisolkena Revontulen kanssa. Langankulutus 4 grammaa.


Tätä Barbien mekkoa en ole ehtinyt vielä omassa blogissani vilauttaa, mutta sen tein vironvillan lopusta 8 grammasta, ja mekosta tuli tasan sellainen johon lanka riitti. :)

Yhteensä siis kolme projektia ja koko 252 grammaa painanut vironvillavyyhti tuhottu. :)

Muutakin on valmistunut viikonlopun aikana, mutta kuvat ovat vielä kamerassa ja tarkoitus olisi tehdä niille vielä kavereita, joten teen sitten yhteispostauksen. :)

Huopailua


Päätin ottaa loppukirin: huovutettavia lapasia ja tossuja on syntynyt viime päivinä liukuhihnalta.
Kolmet lapaset (kulutus yhteensä 300 g) ja kahdet tossukat (kulutus yhteensä 300 g). Eli siis 600 grammaa meni noin vain. Lankana Onlinie Fitz Wolle. Näitä ennen ehdin kutoa itselleni säärystimet Palettista, kulutus 100 grammaa.

huovutetut ja kirjaillut lapaset

Innostuin kokeilemaan huovutusta pesukoneessa kun löysin kolme kerää Huopasta varaston pohjalta.

Kirjoin lopuksi ketjupistoilla triquetrat koristeeksi. Olen näistä aivan tohkeissani!
Lankaa meni 109g.

(välikommenttina sellaista - että mulla on täällä seuraavaksi ohjelmassa kovasti neuleiden viimeistelyä. pari pientä lasten neuletta odottaa kokoamista, Sylvistä puuttuu napit ja piposta tupsu... vielähän ehtii...)

25. helmikuuta 2011

Säärystimet ja ranteenlämmittimet Novita Temposta

...eli kierrätylinjalla jatketaan :D Edesmenneestä neuleestani poiki nyt sitten tällainen (vale)palmikkosäärystin ja -ranteenlämmitin setti. Koetan laitella parempia kuvia blogiseen, kunhan kerkiän. Kulutus näihin oli (ah, niin tarkan) vaakani mukaan 200g.



t. nimim. äiti on nyt vähän väsynyt :P

24. helmikuuta 2011

raitoja - taas vaihteeksi;-)

Raidoittelin varastostani löytyneillä yksinäisillä villalangoilla isoilla puikoilla ja tulos oli iso pystyraidoitettu mahtikauluri ja siihen sopiva pipo. Mä tykkään:-) Detskut Blogistani.
Lankaa näihin kului Pipoon: 83g ja Kauluriin 165g - eli 2 projektia yhteensä 248g.

Hurja loppukiri menossa - Sylvi on jo uitettuna ja kuivumassa. Napit enää puuttuu... samoin "pari" muuta pientä proggista valmistunee vielä ennen kuin kuu vaihtuu. Ihanaa on ollut seurata mitä te muut olette saaneet aikaiseksi - Tsemppiä kaikille!

Lapastimet


Pääkallolapaset (rav)
Ohje: Pirate mittens (ja ravelryssä)
Koko: Piti olla "isompi kummipoika", mutta taitaakin olla "liian pienet"
Lanka: Gjestal Maija mustaa ja valkoista
Puikot: 2,75 mm
Menekki: Yhteensä 43 g

Sitten on kassi kesken ja slipari kesken. Saas nähdä tuleeko kumpikaan valmiiksi. Kassisa kävi arviovirhe langantarpeen kanssa ja puolet pitäisi tehdä joko toisesta langasta joka on samaa väriä tai toisesta väristä samaa lankaa.

Edit: piti tulla vielä kehumaan et kohtuu hyvät ollakseen mun elämäni toiset kirjoneulelapaset (tai ylipäätään mikään kirjoneule). Ja kuvassa häiritsee oudot muhkurat. Tai on ne ihan oikeestikin muhkuraiset :D
Posted by Picasa

Pojalle sukat

Kahta erilaista sinistä pätkävärjättyä sukkalankaa eikä lopputulos näytä mitenkään kamalalta päivänvalossakaan. Projekti numero 14 (oho, näin monta!): sukat, ehkä kokoa 28. Harmillista, että lankaa kului vain 35 grammaa.

23. helmikuuta 2011

Viikkoraportti 3

Näpsyttelenpä jo tässä vaiheessa viikkoraporttia, kun vielä silmät pysyvät auki ja pää on vähän virkeämpi mitä se todennäköisesti on vaikkapa tunnin päästä. ;) Ajattelin mennä kohta puoliin neulomaan äänikirja seuranani, mutta käyn vielä ennen nukkumaanmenoani (jollen sitten simahda sohvalle) kurkkaamassa, jos tänne on vielä joku raportoinut iltamyöhään, ja teen tarvittavat korjaukset. Ehtivät siten vielä lopulliseen versioon. :)

Tälläkin viikolla on neulottu ja virkattu ahkerasti. Tilanne näyttää tällä hetkellä tältä:

23.2. klo 21:40

  • Katri 2063 g (32 projektia)
  • MariJ 1805 g (17 projektia)
  • Kookos 1366 g (13 projektia)
  • A-L 1251 g (8 projektia)
  • Miina 1239 g (52 projektia)
  • Penita 1070 g (14 projektia)
  • Tintin 632 g (47 projektia)
  • Marianne 614 g (3 projektia)
  • Something white, something blue 548 g (6 projektia)
  • Lape 513 g (7 projektia)
  • Altocumulus 375 g (8 projektia)
  • Maija 311 g (10 projektia)
  • Punanen 311 g (3 projektia)
  • Rusina 273 g (5 projektia)
  • Satu 272 g (3 projektia)
  • Pirjo-Riitta 130 g (1 projektia)
  • Meflen pudonnut
 

  • Yhteensä 12 773 g (229 projektia) eli 255 lankakerää á 50 g

Tämä on ollut kyllä tapahtumarikas viikko - valitettavana asiana pidettäköön Meflenin putoamista, mutta iloisena asiana taas sitä, että kaikilla lopuilla meistä on nyt viimein hamsteritili avattuna! :) Rajapyykkejäkin on ylitetty: Katri ponkaisi jo kahden kilon yli, minkä itsekin koitan saavuttaa vielä ennen kuun loppua, ja tällä viikolla ovat kilon rajan ylittäneet Kookos, A-L, Miina ja Penita. Onnittelut! :) Projektien määrässä käyvät selvästikin kaksinkamppailua Miina 52:lla ja Tintti 47:llä projektillaan. Vaikka jos Katri meinaa vielä tilkkuja vääntää, niin tuosta tämän hetkisestä 32:sta on yhä mahdollisuus ponkaista vaikka mihin. ;) Upeat väliaikalukemat kerrassaan - meillä kaikilla! :)

Nyt on siis vielä vajaa viikko aikaa vääntää lankoja silmukoiksi sormet hiessä (onneksi pakkaset vähän viilentävät! :) ), ja peli menee poikki puolilta öin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Loppuraportin teen tiistaina 1.3. illalla, joten huolehtikaahan, että ne viime minuuteillakin valmistuneet työt ovat sitten tiistai-iltaan mennessä tänne ilmoitettuina.

Sitä ennen kuitenkin ahkeria neulontahetkiä! :)

t. Apuemo-MariJ

Jotain punaista ja valmista

Kolmantena työnä valmistui punaiset villasukat lapselle. Koon arvioin hieman liian suureksi, mutta eiköhän niille joku käyttäjä löydy. Lankaa kului 40 g ja lankana Kirjo-pirkkaa. Valitettavasti kuvaa en saanut tähän, kun kameraa ei löytynyt, mutta päivitellään myöhemmin.

Nyt työnalla pöllöneule, josta puuttuu enää hihat sekä myssy lapselle.

Pipo ja lapaset


Ekana hamsterityönä valmistui huivi, nyt samasta langasta pöllölapaset ja pipo! Pipon reunassa on sydämiä, jotka ei kyllä oikein erotu...Painoa yhteensä 75 grammaa! Olis toi työn edistyminen nopeampaa, jos ei tarvitsisi aina purkaa! Nyt piti tehdä uusiksi toinen peukalokiila...Nyt puikoilla on sukat ja villahousut...

ruskeankirjava liivi

Sain valmiiksi uusimman novita-lehden ohjeella neulotun liivin (ohjeessa muuten virhe - kandee lukea läpi ennenkuin aloittaa....). Ihan kiva joo tuli kuitenkin - sävelsin vähän omiani, kun en osaa mitään neuloa muuttamatta edes jotain;-)
Ihanaista The Yarn Galleryn Taurusta meni tähän rentoon liiviin 282g. (makee lanka muuten - 50%alpaca, 50%merino)

Koitan saada päivitettyä oman blogiini enempi kuvia ja kertomusta tästäkin huomenna. Nyt vain tämä pikainen päivitys tänne.

Kuvaton läsnäolo-ilmoitus ;)

Neulottu on, kaikki neulomon haasteen 20. työtä on aloitettu ;) Kuvaan valmistuneet työt viikonloppuna, kun oon paremman valon aikaan kotona.

Valmistunut on Ribbed Bearnie eli ribbipipo vihreästä Nepalista 66g, 2 paria raitasukkia 7veikasta 69g ja 69g, 2 paria Aileja lapsille 48g ja 55g, sekä kahdet vielä huovuttamattomat huopatumput Huopasesta ja Fritidsgarnista 128g ja 78g. Yhteensä 513g ja 7 työtä.

Tilkkuja


Isoäidinneliöitä 18kpl, Sandnesgarnin Smartista. Lankaa tilkkuihin kului 217g.
Loppu lähenee ja jotain tarttis vielä valmiiksi saada, tsemppiä kaikki hamsterit ja neulomisiin!!!!!!

Pieniä töitä

Miehelle kynsikkäät 38g, Gjestal Naganosta.

Sytomyssyjä Kysiin. Pinkissä Novita Malibua ja Bambua kaksinkerroin 52g, vihreä ja musta Bambua 40g ja 34g.
Yhteensä siis neljä projektia 174g.

Hahtuvalapaset

Keskimmäiselle lapaset hahtuvasta + 7veikasta, 58g. Blogissa nämäkin. Vielä olisi vähän hahtuvaa jäljellä...

Päästää irti köysistä

Kaikki kehruukokeiluköydet ja hahtuvat on nyt sitten neulottu. Huovutettaviin projekteihin tuntuvat sopivan todella hyvin. Eipä noita köysiä varmaan muuten olisi tullut käytettyäkään. Kaksi uutta projektia siis eli patakinnas ja patalappu. Kulutusta 210 grammaa.

22. helmikuuta 2011

Raportointi lähestyy...

Kookos tuossa jo mietiskelikin loppukirin aloittamista, ja siihen kannustan minäkin! :) Hyvänä kirittäjänä voisi olla huominen (keskiviikko) viikkoraportti, eli jos haluat tälle viikolle grammasi näkyville raporttiin, niin kerro tekemisistäsi keskiviikkoiltaan mennessä. Suunnilleen ennen tai jälkeen kymppiuutisten olen noita raportteja näpsytellyt eli siihen mennessä ilmoitetut grammat pääsevät mukaan. Ja loput näkyvät sitten ensi viikon loppuraportissa! Hui - äkkiähän tämä kuukausi on mennä vilahtanut, kun on ollut mieluista tekemistä! :)

Huomiseen siis! :)

t. Apuemo MariJ

Ensimmäiseni

Toiset jo loppukiriä suunnittelee, ja minä sain vasta ensimmäisen neuleeni valmiiksi koko Hamsterikuun aikana. Neuloin Novitan ohjeista tunikan 9vee tyttärelleni. Lankana Rose Mohair, jota kului huikeat 130g!

Omasta koneesta on laturinjohto rikki, joten sählään täällä kahden lasten koneen välillä, siksi tähän ei tule kuvia tunikasta, mutta ne voitte käydä kurkkaamassa blogissani. ;o))

Aika aloittaa loppukiri?

Kilo meni rikki vihdoin minullakin. Kehruukokeiluköydet muuttuivat sujuvasti patakintaiksi. Kaksi uutta projektia siis ja kulutusta huimat 210 grammaa. Paksujen villalankojen ja hahtuvan varasto hupenee kovaa vauhtia, niin kuin oli tarkoituskin.

pipo ja rätti

Raportoin tällä kertaa tällaisista:

Novita Purosta virkattu pipo nuorimmalle tyttärelle - 51g.
ja elämäni ensimmäinen neulottu tiskirätti hamppulangasta - 38g.
Langankulutus siis yhteensä 89g.