Pikaohjeet tämän blogin kirjoittajille:

- Käytä aina tunnisteen etuliitteenä 11, esim. 11valmiit, 11esittely jne.
- Käytä yhtenä tunnisteena aina 11OmaNimesi, esim. 11MariJ
- Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
- Erota tunnisteet pilkulla, esim. 11MariJ, 11valmiit

Kysymyksiä varten tavoitat apuemon sähköpostilla marska_77 (at) yahoo.com

31. tammikuuta 2011

Satu esittäytyy

Mukaan ilmoittautuu vielä yksi matti myöhänen.

Olen kolmenkympin päälle oleva 1,5 vuotiaan tytön työssäkäyvä äiti. Mukana hamstereissa toista kertaa ja hurjana tavoitteena taas saada rikki 500 g. Tänä vuonna voi tehdä todella tiukkaa, kun hamsterikuun ajalle osuu kolme pidempää työreissua. No voihan sitä hotellissakin sitten illalla koittaa neuloa, jos saan puikot mukaan koneeseen.

Lankoja kertyy vuosi vuodelta enemmän nurkkiin. Kun ne saisi vielä pysymään laatikoissa, mutta yleensä levittelen niitä pitkin olohuonetta, jotta inspiraation sattuessa voin samantien aloittaa uuden työn. Vielä en ole uskaltanut laskea lankojen painoa. Viime vuonna pidin kuitenkin kirjaa valmistuneista töistä ja painosta ja siitä oli ihan hyötyä motivoimaan neulomiseen. Töitä valmistui keskimäärin joka toinen viikko eli pieniä töitä tehdään pääasiassa.

Oma blogini on ollut tauolla viime kesästä alkaen, joten jos innostun sinne päivittelemään, niin laitan sitten blogini tiedot tänne.

Mukavaa hamsterikuuta kaikille ja ei kun puikot heilumaan :)

esittely

Olen Pirjo-Riitta, nelikymppinen suurperheen äiti Oulun seudulta ja mukana lankahamstereissa ties monennettako kertaa.

Lankaa on kertynyt monta laatikollista ja muovipussillista. Viimeksi lankavarastoni kasvoi kerralla reilusti, kun äitini tyhjensi omat varastonsa minulle, ahneelle ja onnelliselle. ;o)

Mitään kulutustavoitetta minulla ei ole, kunhan saisin jotain "vanhoja" lankoja pois ja edes muutaman työn to do -listalta tehtyä. Neulomistahtia hidastaa joka tapauksessa perheen nuorimmainen, kohta 9kk ikäinen tyttönen, joka onneksi on jo alkanut viihtyä lattiallakin istuskelemassa, eli sentään joskus antaa vapaat kädet neulomiselle.

Blogini löytyy täältä.

Maija esittäytyy

Hei kaikki.
Olen 30-kymppinen kausineuloja Vihdistä. Paaluumuutin lapsuudenmaisemiini marraskuun alussa ja lankavarastot ovat muuton jäljiltä vielä eri puolilla huushollia. Lankahamstereihin olen osallistumassa toista kertaa.

Oma (luvattoman huonolla päivitykselle oleva) blogini löytyy osoitteesta http://elamanpirta.blogspot.com/

Kookos esittäytyy

Hei kaikki hamsterit!
Olen 34v. kotiäiti Lappeenrannasta. Hamsterikuuta olen viettänyt vuodesta 2007 vaihtelevalla menestyksellä. Ostolakoista (pisin on ollut 9kk) huolimatta lankavarasto on kasvanut vuosi vuodelta aina suuremmaksi (nyt reilut 20 kg).
Helmikuun pääprojektiksi otan tällä kertaa paksujen villalankojen tuhoamisen. Paksut langat ei enää kamalasti puhuttele minua, mutta jostain syystä niitä on kuitenkin kertynyt aika paljon. Tarkoitus olisi, että ne maaliskuussa mahtuisivat nykyisen 50 litraisen laatikon sijasta 30 litraiseen. Suunnitelmissa on siis uunikintaita koko suvulle, lapasia lapsille ja ehkä muutama hattu.

Something white, something blue esittäytyy

Heissan kaikillle hamstereille!

Täällä ilmoittautuu mukaan ensikertalainen lankahamsteri. Puikkoni viuhuvat pääsääntöisesti Oulussa mutta otan aina (kaiken varalta) neuleen mukaani, missä ikinä olenkin. Lankavarastoni ei ole suuren suuri (luulisin, että alle 5 kg), vaikka sieltä löytyykin tavaraa jo muinaisten fonikialaisten ajoilta lähtien. Neulon puuskittain ja maanisesti, enemmän innolla kuin taidolla :)

Menoa hillitsee ja toisallta inspiroi ihana perheeni, mies ja kaksi suloista pojankoltiaista (3-v. ja 3 kk). Viime aikoina olen ollut innostunut myös ompelusta. Tästä kaikesta raportoin säännöllisen epäsäännöllisesti blogissani http://somethingwhiteandblue.blogspot.com/

30. tammikuuta 2011

Katri esittäytyy

Heipäti hei vaan kaikille hamstereille! Olen Katri ja lankahamsteri. Blogini Lankaa, lankaa, lankaa... löytyy osoitteesta http://kabackma.vuodatus.net.
Hamsteroinut olen aiemminkin ja kovasti olisi tarkoitus lankavarastoa pienentää, lankaa varastossa on noin 15kg...
Oikein mukavaa hamsterikuuta kaikille ja neulomisiin!

Tintti ilmoittautuu

Heippa!
Olen Tintti (Bloggerissa tosin Tintin) ja olen hamsteri. Lankojen lisäksi olen onnistunut hamstraamaan kaikenlaista muuta käsityömaterialia kaapit täyteen. Olen laskenut lankojani ja päässyt jo 20 kg:aan. Muutama laatikko on vielä tarkastamatta ja arvelisinkin, että yli 30 kg varmasti löytyy. Olen valmistaunut hamsterikuuhun keräämällä yhteen langat ja suunnitelmat, että pääsen aloittamaan mahdollisimman pian (tiistaina klo 00.01 olen toivottvasti kuitenkin unten mailla). Lankahamstereissa olen mukana toista kertaa. Tarinoin käsitöistäni blogissani Tintin luomukset.
Antoisaa hamsterikuuta kaikille!

Tervehdys!

Olen Marianne ja kirjoittelen blogia Mariannen touhuilut osoitteessa http://touhuilua.vuodatus.net . Olen mukana kolmatta kertaa, lankaa löytyy reilu 25kg.
Työskentelen myyjänä ja kotona hoivailen kahta kissaa. Talvilomani osuu sopivasti helmikuulle, joten toivoisin ylittäväni viime vuoden kulutuksen, joka on 865g. Kiloa tavoittelen, katsotaan pääsenkö tavoitteeseeni :)

Punanen täällä moi!

Heippa!

Olen punanen ja joko huonomuistinen tai aika monetta kertaa hamstereissa mukana, tai sekä että. Siis perinteeksi jo muodostunut, enkä muista monesko vuosi menossa.

Huono puoli on, että vaikka joka vuosi olen hamstereissa tsempannut, lankaa en ole hamsterikuussa ostanut ja olen neulonut normaalia enemmän, on lankamäärää jostain syystä kasvanut joka vuosi! PAITSI viime vuonna! Noin vuosi sitten esittäytyessäni kerroin lankavaraston olevan YLI 40 kiloa. Tänä vuonna voin ilokseni ilmoittaa sen olevan ALLE 40 kiloa, yli 35 kiloa kuitenkin, mutta suunta on oikea. Yleensä olen tehnyt lankojen inventoinnin ja järjestelyn tässä tammikuun aikana. Tänä vuonna ajan on vienyt työt, rakennuksella lumitöiden teko (talonrakennus alkamassa), muut harrastukset (mm. lautapelit) ja ties mikä muu. Kuvittelen kuitenkin tekeväni inventaarion helmikuussa. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Edit: Löytyi ensimmäinen hamsterivuosi, se oli 2007 ja näin esittäydyin silloin. Eli silloin lankaa oli 7,7 kiloa. Nyt siis noin arviolta viisinkertainen määrä. Hups.

Olen siis punanen, blogini on Punasen langan etsintää. Ravelryssä olen myös nimimerkillä punanen. Kirjoittelen Lahdesta ja kotona minulle pitää seuraa aviomies ja kaksi kissaa. Viime vuonna muutin hamsterikuussa langoista neuleiksi n. 2,5 kiloa lankaa. Tänä vuonna en usko niihin lukemiin pääseväni, viime vuonna olin työnhakija, tänä vuonna työntekijä.

Hauskaa hamsterikuuta kaikille!

A-L esittäytyy

Moikka kaikki, olen A-L - 35 v kolmen lapsen töissäkäyvä äiti ja neule-/lanka-addikti.

Lankavarastoa on pyöreät 60kg, joten siitä takuulla riittää neulottavaa... Lankahamstereissa olen nyt mukana kolmatta kertaa ja tavoite on parantaa viime vuodesta. Jos kolme kiloa menisi rikki olisi se mahtava suoritus, mutta todennäköinen kulutus jäänee tuon alle - nimittäin tarkoitus olisi neuloa muutakin kuin pelkistä paksuista langoista... saa nähdä kuinka tällä kertaa käy.

Blogini on Bewitched Fingers - Noidutut näpit, joka taas hamsterikuukauden kunniaksi myös helmikuun ajan suomeksi, jo tutun englannin lisäksi. Hamsteroinnin ohella osallistun parhaillaan Uuden Mustan Ekolankatestiin ja raportoin lankakokeiluista paitsi Uuden Mustan blogiin, myös omaan blogiini.

Jään innolla odottelemaan teidän kanssahamstereiden hamsterointisuorituksia! Niitä on aina ollut ilo seurata. Oikein hyvää ja menestyksekästä hamsterikuukautta kaikille!

Meflen esittäytyy

Hei, kaikki!

Minä olen Meflen ja kirjoittelen neulepainotteista blogia Outo lintu linnassa. Tykkään yleensä tehdä enimmäkseen isoja töitä, tunikoita, villatakkeja ja sen semmoisia, mutta nyt viime aikoina olen alkanut hurahtaa sukkiinkin - osin aivan älyttömän ihastuttavien sukkalankojen takia, osin siksi, että olen yllättäen törmännyt ainakin sataan aivan upeaan sukkaohjeeseen.

Olen melko hillitty hamstraaja, en siis omista ihan kilotolkulla lankaa, mutta jonkin verran kuitenkin, joten päätin kokemuksen vuoksi osallistua Lankahamstereihin. Langan ostamattomuus ei ole ongelma, kuukauden pärjään hyvin ilman uutta lankaa - helposti pärjäisin pitempäänkin. Haastetta saattaa kuitenkin olla itse neulomisessa. Neulon paljon ja mielelläni, mutta joskus pitkäjännitteisyyttä puuttuu sen verran, että useampi työ on kerralla kesken hyvin pitkän aikaa. Tähtään nyt siihen, että saisin kulutettua Lankahamstereiden aikana edes 200 g lankaa, että siis valmistuneita töitä olisi ainakin kahdet sukat. (Ja tämäkin saattaa olla tosi optimistinen haave.)

Esittely

Krooninen lankahamsteri, kolmen pienen äiti, siinä ehkä tärkeimmät Altocumuluksesta. Lisää juttujani löydät Hahtuvapilven reunalta.
Tavoitteena on olla ostamatta lisää lankaa ja neuloa yhdet sukat ja yksi sytomyssy, katsotaan mitä muuta kuukaudessa syntyy vai syntyykö.

Rusina esittäytyy

Heippa kaikille hamsteritovereille, apuemolle ja ylihamsterille! Tämä ensikertalainen lähtee innolla mukaan hamsterikuuhun pienillä tavoitteilla. Jos pysyn repsahtamatta mukana loppuun saakka ja saan ainakin yhden työn valmiiksi, olen tyytyväinen. Jokainen vähennetty gramma on pieni voitto :D Tarkempia tietoja töistäni löytyy Kytken ja kokeilen -blogistani.

Miina esittäytyy

Moikka kaikille hamstereille! Olen Miina 32-vuotias lankojen hamstraaja! :D Tänä vuonna ekaa kertaa mukana lankahamstereissa! Punnitsin lankavarastoni ja niitä oli n. 20 kiloa! Tavoitteena 1 kilo! Hamsterointia häiritsee 3- ja 6-vuotiaat lapset sekä töissä käynti! Mutta täällä ollaan puikot valmiina! :D Ja ensimmäiset silmukat pääsen neulomaan n. 5.30 bussissa! ;D

Nyt alkaa olla puikot ja langat hyvässä järjestyksessä, ostettiin niille oikein uusi kirjahylly! ;)

Oma bloki löytyy osoitteesta: http://www.miinanlangat.blogspot.com/

Apuemo esittäytyy ja ohjeet

Hei ja tervetuloa mukaan Lankahamsterit 2 -blogiin! :)

Apuemona täällä tänä vuonna häärii MariJ, tuttu varmasti monelle Heivatut Kudelmat -blogista. Olen 33-vuotias oululainen kahden lapsen äiti, joka tekee päivätyönsä (itseasiassa iltatyönsä) musiikkikasvatuksen parissa ja lopun ajan puuhaa käsitöiden kimpussa. Lankahamstereissa olen nyt mukana viidettä kertaa, ja ensimmäistä kertaa apuemoilemassa. Oma tavoitteeni on vaatimattomasti saada tuhottua koko lankavarasto loppuun helmikuun aikana - lankaa on kaapeissani enää reilut pari kiloa, katsotaan paljonko on kuukauden päästä jäljellä, vai pitääkö lähteä peräti täydennysostoksille. ;)

Sitten tämän blogin kirjoittajille ohjeita:

Ensinnäkin lukekaa huolellisesti ylihamsterin laatimat Säännöt! Niiden avulla pääsemme jo pitkälle ja säästymme monilta turhilta kysymyksiltä. :) Lisäksi olen laatinut tälle alablogille ohjeet, joiden avulla pysymme kärryillä, kuka teki, mitä teki, milloin teki, miksi teki - ja ennen kaikkea, paljonko se tekeminen kulutti lankavarastoa. Tärkeimmät ohjeet löytyvät tiivistettynä myös blogin ylälaidasta heti otsikon alta.

Esittele itsesi
  • Kun olet saanut kutsun blogiin ja ottanut kutsun vastaan, kirjoita itsestäsi mahdollisimman pian lyhyt esittely
  • Muista liittää esittelyyn linkki oman blogiisi (jos sellainen on), näin apuemo saa tehtyä osallistujien blogeista listan sivupalkkiin
  • Itseäsi esitellessäsi käytä tunnisteena 11esittely
  • Mikäli blogiin osuu useampi samanniminen, huolehtikaa, että erotutte tunnisteissa jollakin tavalla, esim. sukunimen alkukirjain! Muuten emo voi merkitä grammoja vahingossa kaimalle. :)
 Blogiin kirjoittaminen ja tunnisteet
  • Käytä aina tunnisteen etuliitteenä 11, esim. 11valmiit, 11esittely jne.
  • Käytä yhtenä tunnisteena aina 11OmaNimesi, esim. 11MariJ
  • Erota tunnisteet pilkulla, esim. 11MariJ, 11valmiit
  • Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
  • Sääntöihin yms. liittyviä kysymyksiä esittäessäsi laita tunnisteeksi 11kysymys
  • Bonus/sympatiagrammoja anoessasi esim. työn purkaessasi tai ikuisuusprojektin viimeistellessäsi käytä tunnisteena 11bonusgrammat
  • Jos putoat kesken kisan, käytä tunnisteena 11putoaminen
  • Voit käyttää myös muita hyväksi katsomiasi tunnisteita, mutta muista laittaa aina etuliitteeksi 11
Valmiiden grammojen raportoiminen
  • Raportoidessasi valmistuneita käytä tunnisteena 11valmiit
  • Merkitse selkeästi, paljonko työhösi on kulunut grammoja, niin että apuemon on helppo se tieto löytää tekstistäsi
  • Ilmoita myös, montako projektia kulloinkin on valmistunut - luvassa on palkinto eniten projekteja valmistaneelle! :)
  • Mikäli mahdollista, liitä valmistuneista töistäsi kuva mukaan tai linkitä blogiisi, josta kuvan ja tarkempia tietoja voi käydä katsomassa
  • Yksinkertaisimmillaan raportti valmistuneista voi olla vaikkapa tällainen: "Tein kolme paria sukkia, joihin kului yhteensä 300 g lankaa." Tästä rapsahtaa tilillesi 300 g kulutusta ja kolme valmista projektia. :) 
Apuemon puuhista
  • Apuemo raportoi ylihamsterille tämän blogin viikkosaldot aina keskiviikkoiltaisin (lukuunottamatta ensimmäistä keskiviikkoa), tällöin viikkosaldo ilmestyy myös tänne blogiin
  • Sivupalkissa olevaa kulutustaulukkoa pyritään päivittämään joka päivä
  • Apuemo kuittaa jokaiseen valmistuneesta työstä kertovaan postaukseen, kun siinä postauksessa ilmoitetut grammat on laskettu mukaan - jos kuittausta ei kuulu parin päivän sisällä, huomauttakaa siitä, sillä joku postaus voi jäädä vahingossa apuemon teräviltä silmiltä havaitsematta :)
  • Apuemo varaa itselleen tunnisteet 11apuemo, 11info ja 11viikkoraportti, joten älkää käyttäkö muut näitä
  • Viimeinen hamsteriraportti tehdään 1.3., joten siihen mennessä ilmoitetut grammat pääsevät mukaan kokonaissaldoon
  • Apuemoa voi hätyytellä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa sähköpostitse: marska_77 (at) yahoo.com

Huh! Tulipas laadittua ohjeita! :) Mutta tärkein ohje on se, että antakaa puikkojen heilua vinhaa vauhtia, ja muistakaa käydä aina välillä hihkaisemassa tännekin, kun jotain on valmistunut! :) Jos noiden tunnisteiden yms. kanssa ei mene ihan justiinsa kohdilleen, niin olen täällä sitä varten, että korjailen tarvittaessa ja koitan pysyä kärryillä laskuissa. ;) Ja korjatkaa minua, jos näyttää siltä, että lasken saldoja ihan pieleen tai muuten on jotain pahasti vialla! :)

Iloa ja intoa hamsterikisaan - tiistaiyönä klo 00.00 saa aloittaa! :)